Verslagen

Terug

4de Lustrum Driedaagse 2019 - Onderweg naar Bon Aparte

In de maand april van dit jaar ontvingen de leden van de AKK  een uitnodiging, deel te nemen aan de 4e Lustrumrit, dit in verband met het 20-jarig bestaan van onze automobielclub. Wij werden in de gelegenheid gesteld een heel mooi gedeelte van ons land te bezoeken, alwaar zich prachtige kastelen met daarbij behorende Franse en Engelse tuinen bevinden. De organisatie van het geheel was wederom in de vertrouwde handen van Henry, Joannes en Stephaan met op de achtergrond de stuwende kracht van Yvonne.

Op de eerste dag werd om 09.00 u verzameld in de tuin van Yvonne en Henry. De deelnemers werden onthaald op koffie en thee met een heerlijke krentenbol en de routeboeken en de kleurige schildjes werden uitgedeeld. Helaas waren er twee afmeldingen door gezondheidsproblemen, te weten Wil en Hetty Raijmakers en Peter en Ellen Schuttelaars waardoor er 22 équipes overbleven. Door Henry werden de krijgsregels voorgelezen en werd een toelichting gegeven over de punten die verdiend konden worden. De routes waren in twee versies geschreven, de Tourklasse en de Sportklasse en de eerste opdracht luidde: het zoeken van voordeuren op de in het routeboek vermelde foto’s.

De route voerde over schitterende weggetjes richting St-Michielsgestel  en vervolgens naar het plaatsje Hemmen, hier werd geluncht in een pannenkoekenboerderij. ’s-Middags werd een bolletje-pijltje route gereden en kregen we de gelegenheid The Gallery in Brummen te bezoeken. Hier konden we de oldtimers bewonderen en eveneens de bijbehorende prijskaartjes op de bolides.

Hierna ging het via een fotoroute info richting hotel BonAparte een prima hotel waar we soepel konden inchecken  en met een goed glas welkom werden geheten. Tijdens het diner werd door Henry een toelichting  gegeven over de geleverde prestaties. Gelukkig konden Karin en Frans aanschuiven. Het probleem met een kapotte v-snaar was opgelost.

Tevens memoreerde Henry, dat het organisatiecomité streeft naar verjonging en deed Henry een beroep op Tjarda van Klaveren in het komende jaar hand- en spandiensten voor onze club te verrichten. Een en ander had Tjarda te danken aan haar kritische opmerkingen. Op deze eerste avond werd de interland voetbalwedstrijd Duitsland-Nederland gespeeld. Sommigen konden het niet nalaten af en toe een blik te werpen op de mobieltjes maar gelukkig voor hen konden zij na het diner de laatste fase volgen op het tv scherm in de bar. Tot tevredenheid van velen werd de wedstrijd met 4-1 door Nederland gewonnen.

De tweede dag werd begonnen met een voortreffelijk ontbijt en een prachtige route richting Kasteel Huize Ruurlo , alwaar in de Orangerie, in de grote dinerzaal, een heerlijke lunch werd geserveerd en Frank op de piano voor een muzikaal intermezzo zorgde. Enkelen onder ons maakten van de gelegenheid gebruik een bezoek te brengen aan het kasteel, dit prachtige monument, dat teruggaat in de geschiedenis van cultuur en natuur, om de schilderijen van Carel Willink te bewonderen.

Na de lunch werd de route vervolgd naar Vorden / Bronckhorst en kregen we de gelegenheid het Landgoed De Wiersse te bezoeken. Het landgoed is 300 hectare groot, waarvan 16 hectare prachtige tuinen. Onze groep werd rondgeleid door twee gidsen die boeiend en met veel enthousiasme vertelden over de architectuur van de tuinen en over de vele bomen, bloemen en planten die te bewonderen waren.  

Met recht was dit een zeer geslaagde excursie. Hierna ging de rit weer terug naar ons hotel,  waar voor het diner een borreltje gedronken werd en de nodige bitterballen werden genuttigd. Op alweer de laatste dag zondag 8 september werd gestart om 09.30 u en wederom waren de weergoden ons gunstig gezind.

Als opdracht kregen we fotobladen uitgereikt en moesten de hierop weergegeven objecten opgezocht worden, hetgeen niet eenvoudig bleek te zijn. We konden genieten van een prachtige route langs de Ijssel en een gezellige koffiestop bij het Nieuwe Diekhuus  in Terwolde. Een bekende uitdrukking is, daar heb je weer zo’n “dom blondje”.  Ik heb nu ervaren, dat er ook domme donkertjes en domme grijsjes bestaan.  Twee van onze deelneemsters maakten bij het Diekhuus gebruik van het herentoilet  en stapten daarna in de auto van Simon en Henny. De beide dames vonden het zelf nogal hilarisch.

Na Laag Soeren, Dieren en Ellecom arriveerden we voor de lunch in restaurant de Ruif in Rheden. Na de lunch reden we via Nijmegen, Grave en Eindhoven richting ons clublokaal den Donk in Duizel waar onder het genot van een hapje en een drankje de prijsuitreiking plaatsvond.

Wie waren de gelukkigen?

Henry begon met het toekennen van de pechprijs, een busje met gelukskoekjes, deze werd uitgereikt aan Frans en Karin vanwege het technische probleem op de eerste dag. Echter de tweede en derde dag hadden zij voortreffelijk gepresteerd.

De derde prijs was bestemd voor de equipe  van Elderen, de navigatoren  Therèse en Yvonne  en de tweede prijs, bestaande uit een koffiebeker, ging naar Jan en Nel Wintermans.

En dan de hoofdprijs, een pot met gouden munten, voor Peter en Line Koppens.

Namens het bestuur bedankt Ton Mens de organisatoren Yvonne, Henry, Joannes en Stephaan voor deze drie zeer geslaagde Lustrumdagen. In zijn dankwoord blikt hoofdprijswinnaar Peter terug op een paar geweldige dagen.

Eersel, september 2019

Rob Klemann (Daar het bij onze club een goed gebruik is, dat de winnaar het verslag schrijft, heb ik Peter gevraagd even over mijn schouder mee te kijken.)