Verslagen

Terug

Open Kempenrit 2019

De Open Kempenrit van 2019

Het is de jaarlijkse rit van de AKK waarin we onze club aan het grote publiek willen presenteren. De open Kempenrit is speciaal bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met onze club. Het is ook een dag om contacten te leggen tussen liefhebbers in het publiek en eigenaren van klassieke auto’s en oldtimers. Het bewonderen van elkaars auto’s, het delen van de passie, uitwisselen van ideeën en kennis van liefhebbers uit de wijde omtrek die we uitnodigen. Om te zorgen voor een goede opkomst, zorgen we voor reclame via lokale kranten en nodigen we ook andere clubs en bekenden uit. Resultaat: Ongeveer 70 klassiekers op de markt. Met als fijn gevolg een aantal nieuwe leden.

Best een hele klus voor het bestuur om zo’n rit te organiseren. Vorig jaar hebben we een draaiboek gemaakt, zodat we niet iedere keer alles opnieuw moeten bedenken. Ook handig om vast te leggen wat we het volgende jaar beter kunnen doen.

Het werk in de ochtend bestond uit o.a. dranghekken plaatsen, rode linten spannen, tenten en startboog opzetten, tafels voor de inschrijving en koffie en thee maken en klaarzetten.

Rond 9.30 kwamen de eerste deelnemers aan. We zorgden er voor dat iedereen een plaatsje kon vinden om te parkeren op de markt. Na het inschrijven begon om 11.00 u de rit. Iedereen ging door de startpoort waar een foto werd gemaakt van de vertrekkende klassieker. Iedereen heeft naderhand de foto toegezonden gekregen. Leuk om al die auto’s en hun bestuurders in beweging te zien. Een bonte verzameling klassiekers van Rolls Royce tot een klein leuk Fiatje. Het was een korte en makkelijke rit door de omgeving. Geen competitie en prijzen. Gewoon samen veel plezier.

Bij terugkomst werd er weer gezorgd voor een plekje om te parkeren. Iedere deelnemer had een bonnetje waarmee geluncht kon worden bij een restaurant naar keuze. Dit was speciaal zo geregeld door onze algemene regelaar Harrie Verstappen. Gelukkig waren de weergoden in ‘n redelijk goede stemming, dus kon er ruim gebruik gemaakt worden van de vele terrasjes van de markt en was het een gezellige boel.

Ondertussen speelde een accordeon orkest in de kiosk. Extra sfeer met welbekende muziek. De jury had tijdens de lunch de prijswinners bepaald. Met enige moeite kregen we hen op het podium om de prijzen te overhandigen.

In de loop van de middag vertrokken een voor een de deelnemers, onze gasten van deze leuke dag. En wij gingen voldaan genieten op een plekje op de markt. Veel werk maar heel leuk dit samen te doen. Volgend jaar weer.

Joannes Collette