Verslagen

Terug

Slotrit 2017

Slotrit der AKK 2017

Al bijna op de laatste dag van de zomertijd, met ’s avonds een uurtje langer licht, werd de slotrit toch nog in het donker verreden. Twaalf deelnemende leden trotseerden in hun oude automobieltjes, voorzien van verlichting en gelukkig ruitenwissers, het helaas slechte weer.

Het prettige die avond was dat je dit keer mocht rijden hoe je zelf wilde. Dit maal niks te bolletje pijltje of na puntje, puntje meter zus of zo. Je moest op tijd binnen zijn, maar niet voor het donker, dus wel zo ontspannen. Gezien de omstandigheden, de perfecte vorm voor een veilige avondrit.

Chapeau voor de organisatie!!!

Daarin tegen was de moeilijkheidsgraad er deze keer niet minder om. Het valt namelijk niet mee om als ongelovige Petrus die ik ben, zelfs in de Kempen, toch nog dertien Maria kapelletjes te weten te staan. Gelukkig werden de dorpen waar deze zich zouden moeten bevinden wel vernoemd. Zo reden we dus door een groot deel van de Kempen, zonder daar veel meer van te zien dan Maria kapelletjes, die gelukkig ondanks de regen niet binnen waren gezet. Alhoewel de kaarsjes in de kapelletjes maar € 0,50 kosten werd door de organiserende heren toch aanbevolen vooral een goede zaklamp mee te nemen. Met de lamp was het mogelijk om de kapelletjes in elk geval te herkennen.

Zo kwamen we bij een kapelletje, nota bene in ons eigen dorp, wat niet aan de afbeelding voldeed en moesten we dus op zoek naar het volgende exemplaar. Uiteindelijk koste dat door wegomlegging (in Bergeijk) nog wat extra tijd en moesten we ons zowaar nog enigszins haasten, omdat we door niet goed te lezen veronderstelden, om half elf binnen moesten zijn.

Dat “op het nippertje” bleek een kwartiertje mee te vallen, en kon de naklets beginnen onder het genot van een heerlijke consumptie aangeboden door de organisatie. Wij hadden nooit verwacht als eerste te eindigen.

Toch zijn we nu verplicht om “dank zij Maria” een hele fles nipperke’s leeg te drinken. Hierbij kunnen we dan eens nadenken over de slotrit van 2018, wat dan waarschijnlijk een bezopen ritje zal worden.

Met dank aan de organisatoren Jan Wintermans en Peter Heijnes.

Groetjes Peter en José Brusselers