Verslagen

Terug

Veluwerit 2017

‘ Spetterende’  Veluwerit  -  8, 9 & 10 september 2017

Vrijdag 8 september

En letterlijk spetterend is de rit begonnen, maar dat mocht de pret niet drukken. Na koffie met gebak bij Café de Donk in Duizel, vertrok iedereen met goede zin richting Hotel Villa Vennendal op de Veluwe.

De opdracht was: zoeken van brievenbussen met adres. In allerlei soorten en maten kwamen we ze al dan niet tegen. Kopje koffie onderweg en weer verder tot aan de lunch, waar de laatste bus stond. Lunchstop bij zaal Berentsen in Loo. Hier stonden 2 soorten soep, luxe broodjes en zoet na, voor ons klaar.

Hierna ging de rit verder door prachtige landschappen, waar we op foto’s moesten letten. Via, de Apotheker - naar Jezus – een oorlogsmonument gedicht – een kazernehuisnummer en de verscholen schapen, naar ons hotel in Nunspeet.  Na het inchecken en de kamers gevonden te hebben, was het nakaarten en borrelen in de Oldtimer Bar, waar goed gebruik van werd gemaakt. Om 19.30 uur werden we aan het diner verwacht. Een Caesar salade, een heerlijk stukje mals kalfsvlees en een toetje hangop met framboos na. Er werd veel nagepraat, kortom een gezellige avond en voor enkele van ons nog even naborrelen in de hotelbar. Moe en voldaan gingen we naar bed.

Zaterdag 9 September

Na het ontbijt begonnen we aan de rit en nieuwe vragen. Al snel kwamen we voorbij “Foppen visbedrijf” en daarna zaten we bij “de Zwarte Boer” aan de koffie met lekker appelgebak. Daarna richting kasteel Staverden, waar de “witte pauwen” liepen.  Verder genoten we van de mooie Veluwe.

Om 13.00 uur was het tijd voor de lunch bij de Middenstip in Ede. Lekkere broodjes met een Vietnamese loempia na. Heerlijk we konden er weer tegenaan. En met nieuwe vragen en de cryptogrammen van Cissy gingen we weer op weg. Vrij snel daarna reden er enkelen verkeerd, omdat het verkeersbord was omgebogen en dus niet goed zichtbaar.

Via ’t Harde, konden de kogels ons om de oren vliegen en zo ging het richting Elburg. Mooi stadje waar het erg druk was tijdens de Botterdagen overal muziek, drank en boten. De cryptische omschrijvingen van Cissy waren hersenkrakers: met “de D – Aquarel – Inruilprijs – Hindeloopen en Zierikzee”, werd er volop gepuzzeld.

Daarna ging de rit weer terug naar ons hotel in Nunspeet. Aansluitend borrelen in de bar, zwemmen of gewoon relaxen. Om 19.30 uur werden we verwacht in een aparte zaal met ronde tafels en… live muziek!! Een accordionist wist er de stemming goed in te brengen en Frank Klemann speelde later nog op de piano. Daar hebben we genoten van een Tapas buffet, Coq au Vin in witte wijnsaus en als nagerecht Crème brûlée. Na al dit lekkers met de nodige glaasjes wijn, bier en fris naar bed. Enkelen van ons hebben nog genoten van een afzakkertje in de bar.

Zondag 10 September

Na het ontbijt tijd om aan de terugreis te beginnen. Eenmaal ons lunchpakket opgehaald konden we vertrekken. Ennn.. de zon scheen! Dus iedereen had goede zin.

In het bos kon je “tijd kijken“ en daarna langs boerderij “de grote koekoek” reden we verder door de “religieuze” omgeving waar je elke dag vers brood kon kopen.

Toen we voorbij “de Dijk” kwamen, wisten we het even niet want pas verderop kwam de vraag! Dus velen zagen er een “muziek vraag” in. En zo sportief als de organisatie was, werd deze vraag geschrapt.

Tussen vraag 11 en 14, kwamen we de gele palen tegen, links en rechts van de weg. In deze omgeving zag het geel van de palen, uiteindelijk moesten het er 23 zijn.

Op de Krommehoekseweg 18, stond een mooie boerderij. En daarna richting Amerongen, om met onze bolides langs een “Stiltegebied” te rijden. Hierna was een koffiestop gepland.

Toen nog een foto opzoeken van een lange toren en daarna met het veerpontje van Maasbommel –Megen richting Macharen, waar we de 2e foto zagen.

We vervolgden onze weg richting Brabant en in Loosbroek werden “de koeien” losgelaten. Verderop was in Bernheze een expositie van prinses Beatrix.

Via Schijndel ging onze weg verder, langs natuurgebied “de Geelders”, door Liempde en Oirschot. Toen roken onze auto’s het einddoel in Duizel al.  Waar we in een mooi zonnetje, onder genot van een hapje en drankje, aan de prijsuitreiking toe waren.

Echtpaar Hetty en Wil Raijmakers, die reeds 2x glansrijk gewonnen hadden, dė kanshebbers voor de overwinning! Ware het niet dat Hetty meer oog had voor de mooie huizen en omgeving dan al die brievenbussen van de eerste dag. Ze hebben toch de dagprijs gewonnen. Proficiat!!

Uitslagen over de drie dagen samengeteld:

Elly en Evert van Kampen 3e plaats
Yvonne Wissing & Joke Maas en Karin en Frans Verstappen een gedeelde 1e plaats.

En ondanks dat Frans zijn mond hield maar toch opsprong mochten wij (Karin dus, dat snap je wel) het verslag schrijven. Wij kunnen terugkijken op hele fijne en gezellige dagen!

Het is al gezegd, maar toch nogmaals:
Organisatie, heel hartelijk bedankt voor dit spetterende weekend!