Verslagen

Terug

Zomerrit 2017

De zomer- of vakantierit op 29 juli 2017

Mooi zo’n bestuur dat van alles organiseert. In dit geval door Harrie Verstappen himself.

 Het was best een mooie dag. De start was bij het tankstation van Harrie. Hij had een eenvoudig routeboek gemaakt. Gewoon een tekst waarmee je zonder moeite de weg kon vinden. Geen lastige foto’s, die al of niet in de juiste volgorde staan. Niets van dit alles. Gewoon lekker rijden door de Kempen, in vakantiestemming of zoiets.

Als snel zaten we buiten aan de koffie. Vervolgens een mooie route naar het lunchadres. Onderweg moesten we een test doen: achteruit dicht naar een pion rijden. De ideale afstand moest 1 meter zijn.  Ik had een heel mooie score: mijn afstand was 2,5 meter. Het idee hierachter was: Ik had met mijn oude Renault een jaar geleden een nare aanrijding gehad. Vervolgens had ik me voorgenomen nooit meer ergens tegenaan te rijden. Met de afstand van 2,5 meter was dat prima gelukt. Achteraf bleek dat de grootste afstand van iedereen. Daarover later meer.

De lunch werd genoten in Gasterij Schuttershof in Esbeek. Allemaal prima georganiseerd door Harrie. Daarna reden we 47 km terug naar ons fijne dorp Eersel waar de prijsuitreiking plaatsvond op het terras bij Café Oud Brabant. Ja, op het terras, ondanks dat alle terrassen die zaterdagmiddag vol zaten. Maar Harrie had een deel van het terras gereserveerd voor ons!

De eerste priis ging naar Jos en Ester Louwers

De poedelprijs ging naar Henry Wissing en mijzelf. We bleken de langste afstand tot de pion te hebben gerealiseerd. De prijs bestond uit het schrijven van dit verslag. Harrie moet gedacht hebben: Die Joannes schrijft nooit wat, dus die is nu eens aan de beurt. Of heeft hij misschien een andere gedachte gehad?

In ieder geval hebben we nog lang nagenoten van een heel ontspannen en gezellige rit.

Joannes Collette